Skip to content

Poznato je da Instagram Story doživeo veliku popularnost od kako se pojavio i uspešno održava tu popularnost već nekoliko godina. Često se može primetiti neka novina u okviru Instagram storija, poput novih sticker-a, gifova, raznih filtera i slično jer korisnicima sigurno ne bi bilo interesantno kada ne bi mogli ulepšati Story ili ga napraviti zanimljivijim pre objavljivanja. Instagram Story drafts je upravo jedna od tih novina.

Nedavno se pojavio i Instagram Reels pa ćemo u narednom periodu videti da li će on prestići Instagram Story po popularnosti jer se radi se o veoma sličnom formatu sadržaja.

sto na kome stoje laptop,mobilni telsfon,šolja kafe,naočare,papir i olovka

 

Instagram Story – koja novina se očekuje?

Instagram je nedavno najavio da će uključiti opciju čuvanja napravljenog storija – story drafts, kako biste kasnije mogli da objavite jednostavnom posetom odeljka za drafts.

Može se slobodno reći da je ovo dugo očekivana opcija. Instagram potvrdjuje tu tvrdnju, a isto je i mišljenje kreatora sadržaja na Instagram-u jer ova opcija donosi uštedu vremena i objavljivanje unapred isplaniranog storija u odgovarajuće vreme.

Kako će ova opcija biti dostupna, može videti na fotografiji ispod.

slika ekrana iz opcije story draft

Koju će prednost nova opcija imati?

Osnovna prednost je ta što ćete storije moći da pravite onda kada imate najviše vremena i sačuvati ih kao draft, da biste kasnije kada bude trebalo samo ušli u draft odeljak i objavili.

Za sve one koji se pitaju sada – pa zar nismo oduvek mogli da sačuvamo story na telefonu pa da objavimo kasnije? Da, u pravu ste ali nemoguće je sačuvati story u istom obliku kakav je na Instagram-u

Primera radi, ako ste napravili anketu ili kviz u okviru storija i samo ga sačuvali na telefonu, kasnije kada budete hteli da objavite, moraćete opet da gubite vreme na pravljenje ankete, odnosno kviza. Isto tako lokacija, tag ili hashtag koji ste uneli, neće biti klikabilni i moraće opet da se unesu.

Sa ovom novom opcijom, velikog gubljenja vremena neće biti jer će svi sačuvani storiji u draft odeljku moći da se objave na jedan klik, sa svim svojim prethodno unetim stavkama (kviz, lokacija, hashtag itd.)

Instagram još uvek nije najavio kada će tačno ova opcija biti dostupna ali bitno je se očekuje i da će biti dosta od koristi. Pratite dešavanja u okviru aplikacije i šta sve dolazi sa njenim novim ažuriranjem.

Ako ste propustili jedan od naših zanimljivih blogova u vezi Instagram-a, možete ga pronaći na linku u nastavku – 7 Instagram trikova za koje možda niste znali.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Sava Spasić – Senior Graphic Designer @Digitizer

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  Contact Us.

  Name *
  Email Adress *
  Phone *
  Company/Organization *
  Website
  What would you like
  Message *

  Mobile & Mail.

  Back To Top