Skip to content

GOOGLE ADS.

Jedna od ključnih usluga Digitizer-a namenjena skoro svakom biznisu je Google Ads, odnosno Google oglašavanje kroz Google search, google display i google video kampanje. Kroz strateško upravljanje ključnim rečima u Google Search kampanjama, kao i kroz ciljane vizuelne oglase u Google Display kampanjama, omogućavamo vašim potencijalnim klijentima ili kupcima koji pretražuju određene proizvode ili usluge iste ili slične vašim, da direktno posete vaš website i tamo izvrše konverziju ili kupovinu. Kao Google partneri, posvećeni smo tome da maksimiziramo broj poseta potencijalnih kupaca ili korisnika usluga, uz minimalna ulaganja.

Izdvaja nas od konkurencije potpuno personalizovana usluga. Svaki klijent je jedinstven, svaki biznis je poseban, zato je i naš pristup potrebama vašeg biznisa jedinstven. Razumemo vaše ciljeve, identifikujemo vaše targetirane, segmentirane i ciljane kupce ili korinsike i prilagođavamo naše strategije kako bismo osigurali željene rezultate. Naša usluga je potpuno u skladu sa GDPR-om.

Cilj Google ads kampanja je jednostavan – povećati prodaju i prihod. Kroz praćenje konverzija , merimo uspeh naših kampanja i konstantno prilagođavamo strategiju ka najvišim rezultatima. Sa našom podrškom, zajedno radimo na ostvarenju ciljeva, korak po korak.

U Digitizeru smo uvek u toku sa novostima i najnovijim trendovima u digitalnom marketingu. Naša stručnost i know-how su tu da osiguraju da vaša kompanija bude korak ispred konkurencije.

Kontaktirajte nas i pustite nas da budemo ključ vašeg digitalnog rasta. Vaš uspeh je naša misija.

GOOGLE DISPLAY.

Šta je Google Display?

Google Display kampanja je oblik digitalnog oglašavanja koji se koristi za promociju proizvoda, usluga ili brenda na različitim web lokacijama, mobilnim aplikacijama, a pri tome koristimo adekvatne banere koje napravimo u više formata. Baneri mogu biti image, video ili gif.

Example 320x50px
(click to zoom)

digitizer-portfolio-skoda-display-320x50

Šta je potrebno razumeti i odlučiti pre početka Google Display kampanje?

 1. Koji su ciljevi kampanje?
  Da li želimo povećanje svesti o brendu, generisanje potencijalnih kupaca, povećanje prodaju ili nešto drugo.
 2. Koja je ciljna publika?
  Ko su vaši idealni kupci i koji su njihovi demografski podaci, interesi i ponašanje na internetu.
 3. Kakvu vrstu oglasa koristimo?
  Da li koristimo tekstualne, slikovne, video ili interaktivne oglase ili kombinacije i testiranja svega navedenog.
 4. Koje vrste targetiranja koristimo?
  Da li će to biti demografsko, interesno, targetiranje po ponašanju ili kombinacija svega toga.
 5. Kako retargetiramo posetioce website-a?
  Kako pratimo posetioce vašeg website-a i ponovo ih retargetiramo sa relevantnim oglasima?
 6. Koja je glavna poruka oglasa?
  Kako privlačimo pažnju targetirane publike i prenosimo im važne informacije o vašem proizvodu ili usluzi?
 7. Koje su ključne metrike za praćenje uspeha kampanje?
  Kako merimo performanse kampanje i procenjujemo njen uspeh? Da li su to broj klikova, konverzija, troškovi po konverziji ili nešto drugo?
 8. Koji je budžet kampanje?
  Koliko novca ste spremni da uložite u kampanju i kako ćemo mi rasporediti taj budžet na različite segmente kampanje?

Google Display Banner Example
300x250px
(click to zoom)

Opcije targetiranja Google Display kampanja?

 1. Demografsko targetiranje.
  Ciljamo korisnike na osnovu demografskih podataka kao što su pol, starost, lokacija, jezik i druge karakteristike.
 2. Interesno targetiranje.
  Google koristi podatke o interesovanjima korisnika kako bi prikazao oglase relevantne za njihove interese. To uključuje prethodne pretrage, aktivnosti na webu i aplikacijama, kao i interakcije sa sadržajem na Google mreži.
 3. Targetiranje prema ponašanju korisnika.
  Ova strategija se fokusira na ponašanje korisnika na internetu, kao što su prethodne interakcije sa oglasima ili sajtovima. Na primer, ciljamo korisnike koji su već posetili određene stranice na našem sajtu ili koji su izvršili određene akcije poput dodavanja proizvoda u korpu.
 4. Specifično targetiranje.
  Možemo i odabrati specifične website-ove ili aplikacije sa određenom tematikom na kojima želimo da se prikažu oglasi. Ovo omogućava preciznije ciljanje publike koja posećuje određene online sadržaje.
 5. Targetiranje preko ključnih reči i tematika.
  Koristimo ključne reči i određene tematike kako bismo ciljali korisnike koji su aktivni na internetu u vezi sa određenim pojmovima ili temama.
 6. Retargeting.
  Implementiramo tagove na website kako bismo pratili posetioce i ponovno ih ciljali i retargetovali sa relevantnim oglasima kada pregledaju druge web lokacije ili koriste određene aplikacije.

Google Display Banner Examples
300x250px
(click to zoom)

Kako izgleda Google Display kampanja u kratkim crtama?

 1. Postavljamo kampanju.
  Kreiramo kampanju u Google Ads dashboardu koristeći odgovarajuće ciljeve, budžet i vremenski period.
 2. Targetiramo ciljnu grupu.
  Definišemo ciljnu grupu koristeći demografske podatke, interese, ponašanje na internetu i druge faktore koji će nam pomoći da identifikujemo relevantnu publiku.
 3. Kreiranje vizuelnog kontenta oglasa.
  Razvijamo oglase u različitim formatima kao što su slike, video zapisi ili kombinacije sa tekstom, prilagođavajući ih ciljnoj grupi i ciljevima kampanje.
 4. Postavljanje retargetinga.
  Implementiramo tagove na website-u kako bismo pratili posetioce. Piksel beleži posete i interakcije korisnika sa sadržajem na sajtu.
 5. Segmentacija publike.
  Definišemo segmente publike na osnovu njihovih aktivnosti na website-u, interakcija sa oglasima ili drugih faktora kako bismo ih bolje razumeli i prilagodili našu komunikaciju.
 6. Retargeting ili ponovno targetiranje.
  Koristimo segmentirane ciljne grupe kako bismo kreirali prilagođene oglase koji će se prikazivati korisnicima koji su već posetili website ili reagovali sa prethodnim oglasima.
 7. Optimizacija i praćenje.
  Redovno pratimo performanse kampanje i vršimo optimizaciju kako bismo poboljšali rezultate. To uključuje prilagođavanje ciljanja, ponude i kreativnih elemenata oglasa.
 8. Analiza rezultata.
  Na kraju kampanje analiziramo ključne metrike kao što su broj klikova, konverzija i troškovi kako bismo procenili uspeh kampanje i identifikovali oblasti za poboljšanje.

Google Display Banner Example
300x600px
(click to zoom)

digitizer-portfolio-baby-plaza-google-ads (4)

GOOGLE VIDEO.

Šta je Google Video?

GOOGLE VIDEO je u ukratko oglašavanje u video formatu YouTube-u, posebnoj platformi u vlasništvu Google-a.

Oglasi koji se reprodukuju na YouTube-u prilagođeni su interesovanjima gledalaca.

Ukoliko je sadržaj video oglasa usko povezan sa sadržajem koji gledalac gleda na YouTube-u, veća je verovatnoća da će odgledati celokupni oglas ili kliknuti na link ka sajtu.

Oglasi ciljaju ljude koji su nedavno tražili određeni proizvod ili uslugu kako bi adekvatan oglas prikazao adekvatnoj publici.

Google Yotube Video Example
4:3
(click to play)

Šta je potrebno razumeti i odlučiti pre početka Google Video kampanje?

 1. Koji su ciljevi kampanje?
  Šta tačno želimo da postignemo sa video kampanjom? Da li želimo da povećamo svest o brendu, angažman publike, generisati prodaju ili nešto drugo?
 2. Koja je ciljna publika?
  Ko su vaši idealni kupci? Koje su demografske karakteristike, interesovanja i ponašanje na internetu vaše ciljne publike?
 3. Koji format videa je najprikladniji?
  Da li koristimo TrueView oglase, Bumper oglase ili neki drugi format? Kako izabrani format odgovara vašim ciljevima i ciljnoj publici?
 4. Koje priče ili poruke želite preneti?
  Koje informacije ili emocije treba vaš video da komunicira? Kako će ove poruke privući pažnju i angažovati gledaoce?
 5. Koje su ključne tačke ponude?
  Koje su glavne karakteristike ili prednosti vaših proizvoda ili usluga koje želite istaknuti u video kampanji?
 6. Koja je lokacija i jezik ciljne publike?
  Na kojim geografskim lokacijama oglasi treba da se prikazuju i na kom jeziku? Kako će ovo uticati na efikasnost kampanje?
 7. Koji je budžet kampanje?
  Koliki budžet ste spremni da alocirate za Google Video kampanju? Kako raspoređujemo budžet na različite kampanje, formate oglasa i periode prikazivanja?
 8. Kako merimo uspeh kampanje?
  Koje metrike pratimo kako bismo procenili uspeh kampanje? Da li će to biti broj pregleda, stopa konverzije, ili nešto drugo?

Opcije targetiranja Google Video kampanja?

 1. Ciljna publika: Možemo da ciljamo publiku na osnovu demografskih karakteristika kao što su pol, starost, lokacija, jezik i slično. Takođe, koristimo i interesovanja, ponašanje na internetu i druge faktore kako bismo preciznije odredili ciljnu grupu.
 2. Različiti tipovi ciljanja: Google nudi različite tipove ciljanja za video kampanjei oni uključuju: ciljanje po interesovanjima (poput sporta, mode, tehnologije), ciljanje po ponašanju (na osnovu prethodnih akcija na internetu) ili ciljanje po temama (video sadržaji koji se odnose na određene teme).
 3. Retargeting: Slično kao i u drugim vrstama kampanja, koristimo retargeting kako bismo ponovno ciljali korisnike koji su već reagovali na vaš video sadržaj ili posetili vaš website.
 4. Publika sa sličnim karakteristikama: Ciljamo ljude koji su slični vašoj postojećoj ciljnoj publici. Google koristi algoritme kako bi pronašao ljude sa sličnim karakteristikama kao što je vaša trenutna publika.
 5. Plasman oglasa: Biramo gde želimo prikazati video oglase. To može biti na YouTube platformi, u okviru YouTube pretraga, na drugim video platformama ili u okviru video sadržaja na partnerskim sajtovima.
 6. Ključne reči i teme: Koristimo ključne reči i teme kako i ciljamo korisnike koji su aktivni na internetu u vezi sa određenim pojmovima ili temama.

Kako izgleda Google Video kampanja u kratkim crtama?

 1. Postavljanje kampanje: Kreiramo nova kampanju u Google Ads dashboardu koristeći odgovarajući format za video oglase.
 2. Biramo ciljeve kampanje: Definišemo ciljeve kampanje, kao što su povećanje svesti o brendu, generisanje prodaje ili angažovanje publike.
 3. Tragetiranje ciljane publike: Određujemo ciljnu publiku koristeći demografske podatke, interesovanja, ponašanje na internetu i druge faktore kako bi osigurali da se oglasi prikazuju relevantnoj publici.
 4. Kreiranje video oglasa: Razvijamo video oglase prilagođenoj ciljnoj publici i ciljevima kampanje. Video može biti u različitim formatima, kao što su TrueView, Bumper oglasi ili druge vrste oglasa.
 5. Postavljanje retargetinga: Implementiramo i optimizujemo retargeting kako bi se prikazali prilagođeni oglasi korisnicima koji su već interagirali sa video sadržajem ili posetili određene web stranice.
 6. Optimizacija kampanje: Redovno pratimo performanse kampanje i vršimo potrebne korekcije i optimizacije kako bi se poboljšali rezultati. To uključuje prilagođavanje ciljanja, ponuda i kreativnih elemenata oglasa.
 7. Analiza rezultata: Na kraju kampanje ili na kraju meseca analiziramo ključne metrike kao što su broj pregleda, angažovanje publike, stopa konverzije i troškovi kako bi se procenio uspeh kampanje i identifikovale oblasti za poboljšanje.

Jedna lepa i (ne)istinita priča.

Nekada davno na jednoj digitalnoj granici, klijent vizionar je tražio stručnost full service digitalne agencije kako bi se kretao kroz ogroman Google Ads prostor. Agencija je krenula na put i počela da kreira strategiju po meri klijenta i njegovih kupaca koja ne samo da bi maksimizirala vidljivost, već i dovela do opipljivih rezultata.

Prvo poglavlje se odvijalo uz detaljne konsultacije sa klijentima. Stručnjaci agencije su se udubili u poslovne ciljeve klijenta, ciljnu publiku i jedinstvene prodajne ponude. Razumevanjem aspiracija klijenata, postavili su osnovu za custom Google Ads kampanju.

Zatim je stručni tim agencije sproveo opsežno istraživanje ključnih reči, identifikujući najrelevantnije termine kako bi se osiguralo da će oglasi imati odjek kod ciljane publike. Izrađujući privlačne oglase sa stručno biranim kopijem i dizajnirajući vizuelno privlačna kreativna rešenja, imali su za cilj da privuku pažnju u digitalnom prostoru prepunom klijentovih konkurenata.

Priča se nastavila primenom naprednih tehnika ciljanja. Putem demografskog ciljanja, strategija zasnovanih na lokaciji i custom podešavanja uređaja, agencija je usavršila publiku koja će najverovatnije izvršiti konverziju, osiguravajući da svaki prikaz oglasa ima potencijal za značajno angažovanje.

Ali priča se se tu nije završila. Agencija je shvatila da je prilagodljivost u realnom vremenu ključna. Stalno praćenje, A/B testiranje i analiza podataka postali su sastavni delovi ove saradnje, omogućavajući usavršavanje strategije kako se digitalni pejzaž razvijao.

Saradnja je bila glavna tema. Redovno ažuriranje klijenata sa informacijama, transparentna komunikacija i zajedničko donošenje odluka transformisali su odnos agencije i klijenta u partnerstvo. Klijent nije bio samo posmatrač, već i aktivni učesnik u naraciji, pružajući uvide i povratne informacije koje su oblikovale evoluciju kampanje.

Kako su se poglavlja odvijala i nastavljala, Google Ads kampanja je dala i zapažene i rezultate koji nisu bili projektovani. Broj klikova je porastao, konverzije su se umnožile, a povraćaj ulaganja klijenta (čuveni ROI) je nadmašio očekivanja. Posvećenost agencije izvrsnosti, inovacijama i saradnji sa klijentima transformisala je digitalnu strategiju u priču o uspehu.

I tako, u digitalnom carstvu, jedna full service digitalna agencija i klijent ispisali su priču o uspehu – priču u kojoj je Google Ads postao moćno sredstvo za postizanje poslovnih ciljeva, a saradnja je stvorila put ka održivom digitalnom uspehu.

Mi smo Digitizer.

Full service digitalna agencija.

Naše Specijalnosti.

Vesti & Priče.

Animacije.

Portfolio.

Ideja. Misija. Vizija.

Faqs.

Sastanak.

Kontakt.

Naše Specijalnosti.

Portfolio.

Animacije.

Vesti & Priče.

Faqs.

Ideja. Misija. Vizija.

Kontakt.

Sastanak.

Od 2017. godine. sarađujemo sa Digitizerom. Izuzetno precizna i profesionalna saradnja. Vidmo rezultate, a s obzirom na industriju u koju smo uključeni, puno toga zavisi od marketinga koji Digitizer radi. Rezultati se najbolje vide u količini ljudi koja se javi na intervju. Svaki put kada bih nešto sugerisao, Digitizer tim obavezno uvede izmene u prezentaciju. Naravno da ih preporučujem. Vec su preporučeni.

Filip Slijepcevic
Poente Tehcnical
Rating: 10

Od 2020. godine sarađujemo sa Digitizerom. Saradnja je divna i komunikacija opuštena: zahtev dočekaju za razumevanjem i ispunjavaju ekstremno brzo. Kao merljive rezultate vidimo povećan obim posla. Apsolutno i uvek imam slobodu da ovom timu sugerišem svoje mišljenje. Stalno ih preporučujem.

Lenka Jakimovska
Chicago Waffles
Rating: 10

DermaVille ordinacija sarađuje sa Digitizerom od 2023. godine i mislim da su veoma profesionalni. Sve pohvale. Od konkretnih rezultata vidimo više poseta ka našem sajtu. Da, rado preporučujemo Digitizer!

Danijela Ljubojevic
DermaVille
Rating: 10

Sa Digitizerom radimo od 2019. godine, dakle više od 5 godina. Izuzetno sam zadovoljan brzinom kojom se odgovara mojim nalozima poslatim Digitizer timu. Konkretan rezultat saradnje sa Digitizerom je da mi je web stranica uvek sređena i blagovremeno ažurirana. Sloboda sugerisanja rešenja i razmena mišljenja je od samog početka važila u mom odnosu sa Digitizerom i to je osnova naše saradnje koja postoji i danas posle 5 godina saradnje. Apsolutno bih preporučio drugim kompanijama usluge Digitizera, i to i činim uvek kada mi se ukaže prilika.

Dino Jusufovic
Jusufović & Partners
Rating: 10

S kompanijom Digitizer saradjujemo duže od 5 godina. Saradnja je vrlo pozitivna i produktivna, dobro organizovana i dovodi do postizanja uspeha. U našoj saradnji s Digitizerom vidimo konkretni napredak, posebno u povećanju broja pratilaca na društvenim mrežama, kvalitetnim objavama i korisnim sugestijama za bolju vidljivost naše kompanije. Imamo slobodu da izrazimo svoje mišljenje i sugestije, a Digitizer tim to veoma poštuje i uzima u obzir. Otvoreni su za preporuke i zajedničkim snagama radimo na unapredjenju saradnje. Vrlo rado preporučujemo kompaniju Digitizer. Digitizer tim je divan, saradljiv i uvek odgovori na sve naše zahteve u što kraćem roku.

Marijana Kuzmanovic
Sineks Medical
Rating: 10

Sa Digitizerom sarađujemo od, mislim, samog osnivanja firme Digitizer 2014. god. Divna, dugogodišnja saradnja u kojoj nam tim Digitizera uvek izlazi u susret da ispuni sve naše zahteve u rekordnom roku. Divne ideje i veoma ljubazni saradnici. Sarađujući s Digitizerom uspeli smo da naš sajt podignemo na viši nivo, na društvenim mrežama veči broj ljudi koji nas prati i veći broj klijenata u našim maloprodajnim objektima. Osećam slobodu da Digitizeru sugerišem svoje mišljenje oko saradnje i oni to uvažavaju. Digitizer je kompanija koju preporučujem svima koji žele ozbiljne saradnike. Predivan kreativan tim koji osluškuje vaše potrebe i želje i pretvori ih u stvarnost.

Mira Suhanski
Parfimerija Diva
Rating: 10

Sa Digitizerom sarađujemo od 2021. godine i pokazali su kao tim da su jako odgovorni, pouzdani i stručni. Pružili su nam profesionalan odnos od starta saradnje sve do danas. Rezultati su konkretni i merljivi. Preporučujem!

Slobodan Stamenkovic
Info Point
Rating: 10

Egrokorr trade i Digitizer sarađuju malo više od 5 god. Naše iskustvo je u jednoj reči: ODLICNO! Konkretne rezultate koje vidimo su mnogo veca posećenost sajta, samim tim i puno novih klijenata. Odavno ih preporučujem i nastaviću!

Marija Perovic
Egrokorr Trade
Rating: 10

Sarađujemo sa kompanijom Digitizer od 2015. godine. Prepoznali smo da su dostupni, ljubazni, spremni za saradnju. Konkretno smo najzadovoljniji sa uslugom Google ads – povećan nam broj poziva direktno sa website-a. Saradnja je korektna i jako smo zadovoljni. Preporučila bih i već preporučujem Digitizer svim kompanijama kojima trebaju njihove usluge.

Bojana Kralj
Message Advertising
Rating: 10

Sa Digitizerom sarađujemo od 2018. godine, od našeg osnivanja. Smatram dosadašnju saradnju savršenom, sa izuzetnim rezultatima. Digitizer rado i uvek preporučujem svim kompanijama.

Igor Vidovic
AirSoft Polygon
Rating: 10

Digitizer i Bianconerri oduvek sarađuju. Fenomalna komunikacija i saradnja, a vidimo rezutlate kao što bolje nalaženje i bolji pregled naše web stranice. Vrlo rado preporučujem usluge Digitizera svima.

Sanja Topic
Bianconeri - Sanja Topic
Rating: 10

Sarađujemo odlično duže od godinu dana i rezultat je povećanje klijenata. Rado preporučujem Digitizer kompanijama.

Olivera Radivojevic
Olja Beauty
Rating: 10

ompanija: Iskra sarađuje sa kompanijom Digitizer oko 3 godine. Naše dosadašnje iskustvo je besprekorno, preko svih očekivanja!!! Rezultati su više nego vidljivi. Apsolutno se dogovaramo oko svega, to je jedini način da se postignu vrhunski rezultati. Naravno, uvek ih preporučujemo.

Miljan Rajovic
Ordinacija Iskra M
Rating: 10

Sarađujemo od 2018. godine i koristimo njihovo znanje i iskustvo i uspeli smo da povećamo i vidljivost na mrežama i online prodaju. Uglavnom me razumeju. Uvek su dobra preporuka.

Jelena Simonovic
Baby Plaza
Rating: 10

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  ime i Prezime*
  Email*
  Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
  Broj mobilnog telefona
  Kompanija/Organizacija*
  Website
  Šta je potrebno Vašoj kompaniji/organizaciji?
  Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
  Koje rezultate želite da postignete?


   ime i Prezime*
   Email*
   Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
   Broj mobilnog telefona
   Kompanija/Organizacija*
   Website
   Kog datuma želite da zakažete sastanak?
   U koje vreme?


    ime i Prezime*
    Email*
    Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
    Broj mobilnog telefona
    Kompanija/Organizacija*
    Website
    Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
    Koje rezultate želite da postignete?


    Mobile & Mail.

    Linkovi.