skip to Main Content

Šta je Instagram reels?

Danas vas upoznajemo sa Instagram Reels, novim načinom za kreiranje kratkih video zapisa na Instagram-u.

Reels nam omogućava da pravimo video snimke koje delimo sa svojim pratiocima ili bilo kim na Instagramu. Dužina video snimka je do 60 sekundi, a moguće ih je urediti sa zvukom, efektima i novim kreativnim alatima.

Img source: www.instagram.com

Kako se koristi Instagram Reels?

Instagram Reels se nalazi kao zaseban odeljak u našem Instagram Feed-u, a ako vam je nalog javan, vaši video snimci se mogu prikazivati i u novom odeljku u delu Instagram Explore. Ova opcija nudi svakome šansu da dođe do nove publike na globalnoj sceni.

Kreiranje Instagram Reels video zapisa

Potrebno je da izaberete Reels na dnu Instagram kamere. Na levoj strani ekrana se nalaze razni alati za uređivanje videa poput:

  1. Audio: Ovde možete koristiti pesme iz Instagram muzičke biblioteke. Pored toga, možete koristiti i sopstveni originalni zvuk.
  2. AR efekti: Izbor između mnogih efekata iz Instagram galerije efekata koji su kreirali Instagram i razni kreatori širom sveta za snimanje zabavnih video snimaka.
  3. Tajmer: Ova opcija nudi mogućnost da podesite tajmer tako da imate 3 sekunde pre nego što počne snimanje
  4. Poravnanje: Pomoću ove opcije, možete poravnati predmete i objekte iz prethodnog snimka kako biste stvorili neprimetne prelaze, na primer trenutak ili snimci kada se menja odeća na različita dva snimka
  5. Brzina: Ova opcija vam omogućava da ubrzate ili usporite deo video zapisa ili zvuka koji ste odabrali.

Gledanje Instagram Reels

U Instagram Explore odeljku su prikazani najbolji i najviralniji Instagram Reels video zapisi. Video snimci su pirkazani u vertikalnom Feed-u, prilagođeni vama. Ukoliko vam se svidi Reels, možete ga lajkovati, komentarisati ili podeliti sa prijateljima.

Img source: www.instagram.com

Takođe, neki Instagram Reels imaju oznaku ‘’Istaknuto’’. Ukoliko je vaš ‘’Reel’’ dobio oznaku ‘’istaknuto’’ dobićete notifikaciju. ‘’Istaknuti’’ Reels je izbor koje je Instagram napravio kako bi prikazao originalan sadržaj koji misli da je zabavan i da inspiriše.

Sve u svemu, Instagram Reels pruža korisnicima priliku da se izraze, kreiraju zabavne video snimke i pomognu svima da postanu Instagram kreatori. Instagram Reels je od skoro dostupan i u Srbiji. Ovo je Instagram-ov odgovor na Tik Tok u pokušaju da preuzme deo tržišta koji Tik Tok kontroliše.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš instagram profil.

Made by Nemanja Nedeljkovic – Senior Account Manager @Digitizer