skip to Main Content

Iako smo nedavno već pisali o odredjenim novinama koje donosi Instagram, razvojni programeri ne prestaju da rade na novim idejama i iznenadjuju Social Media javnost svojim tizer objavama na Twitter-u. Link stiker je jedna od novina koja bi mogla da pruži korisnicima više mogućnosti u nastojanju da privuku više saobraćaja na svoj sajt.

Stoga, u današnjem blogu vam donosimo nekoliko informacija i novina koje nas očekuju, a od kojih se jedna izdvaja posebno i najslobodnije bi se mogla nazvati revolucionarnom u okviru Instagram Story-ja. Pročitajte u nastavku o čemu se radi.

ruka koja drži pametni telsfon sa logoom Instagrama na ekranu, a u pozadini je laptop isto sa prikazom instagrama na ekranu

Instagram radi na novim Story stikerima

Kako prenosi programer Alessandro Paluzzi, Instagram radi na novom Link stikeru u okviru Story-ja. Da li je ovo velika vest za sve biznis profile koji imaju ispod 10k pratioca?

Korišćenje linkova u okviru Instagram platforme (kada se ne radi o sponzorisanim objavama) moguće je isključivo na sledeći način:

 

  • U opisu profila
  • Kao swipe up link u okviru Story-ja (za business profile sa preko 10k pratioca).

 

Da li će link stiker doneti mogućnost korišćenja linka u okviru Story-ja svim business profilima ili opet samo onima sa preko 10k pratioca? Ostaje da ispratimo. To bi značilo da business profili više ne bi morali čekati famoznih 10k pratioca kako bi svima pružili mogućnost da jednim klikom na stiker posete sajt, odnosno dodju do proizvoda, usluge, bloga, videa itd.

image source: twitter.com/alex193a

Takodje, još jedan stiker koji se nalazi u fazi testiranja je i Super Mention stiker. Još uvek nije poznato koja će biti njegova svrha, ali ispratićemo i videti u narednom periodu.

image source: twitter.com/alex193a

I poslednja najavljena novina je Star Wars tema u okviru DM-a, koja može biti zanimljiva velikom broju ljubitelja ovog filmskog ostvarenja. Možda bi ovo mogla biti preteča za novu opciju korišćenja sponzorisanog sadržaja, gde bi se novim filmovima, igrama i serijama nudila opcija biranja personalizovane pozadine, u vidu promocije.

image source: twitter.com/alex193a

Još uvek nije poznato kada će ove nove opcije biti dostupne. Pratite naš blog, ali i sama dešavanja u okviru Instagram-a i budite u toku sa svim novinama.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Mladen Radosavljević – Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top