Skip to content

Administratori Facebook stranica verovatno znaju šta je Facebook Business Suite i čemu služi, ali za sve one koji se pitaju šta je to – o njemu ćemo pisati posebno u jednom od narednih blogova

U ovom blogu prenosimo jednu veliku vest, koja dolazi upravo sa najnovijim update-om Facebook Business Suite-a.

 

Automatsko objavljivanje i zakazivanje Story-ja

Iako je zakazivanje storija odavno omogućeno putem posrednih platformi kao što je npr. Hootsuite, dosta vremena je bilo potrebno da prodje kako bi Instagram (Facebook) omogućio zakazivanje, ali i automatsko objavljivanje storija preko sopstvenih platformi. 

Zakazivanje storija posredstvom odredjenih platformi moguće je i dalje i ono podrazumeva dobijanje notifikacije na telefonu i “ručno” objavljivanje storija. Medjutim, Facebook je od nedavno omogućio zakazivanje storija u okviru svoje platforme – Facebook Business Suite-a.

 

Šta to konkretno znači?

To prosto znači da ćete moći da zakažete stori koji će se objaviti automatski. Na isti način kao što je još odavno omogućeno zakazivanje i automatsko objavljivanje postova.

snimak ekrana iz kontrolne table Meta Business Suite

Kao što se može primetiti na slici iznad, moguće je zakazivanje storija kako na Facebook stranici, tako i na Instagram Business profilu.

Nakon dodavanja vizuala, otvaraju se sledeće mogućnosti:

 

 • Dodavanje još vizuala (postavljanje do 10 storija – photo ili video)
 • Kropovanje vizuala (original format, 1:1 i 9:16) – Iako ovde postoje tri opcije, obično se vizual prethodno pripremi u odgovarajućem, prilagodjenom formatu (9:16) i onda se bira taj originalni format.
 • Dodavanje teksta i odabir više vrsta fontova.
 • Dodavanje sticker-a
snimak ekrana iz fejsbuk kontrolne table

Nakon podešavanja svih ovih stavki, moguće je direktno postavljanje storija (Share Story) ali i njegovo zakazivanje (Schedule Story).

Važno je napomenuti da se medju ponudjenim sticker-ima ne nalaze isti oni koji se nalaze u okviru aplikacije na telefonu. Odnosno, ne možete odabrati sticker za lokaciju, tagovati neki profil, dodati link i ostale mogućnosti koje postoje u okviru aplikacije. Medju ponudjenim stikerima, ovde se nalaze samo odredjene nalepnice i gifovi koje možete dodati na stori.

Iako je ova nova mogućnost zakazivanja i automatskog objavljivanja storija velika vest, može se zaključiti da u ovom slučaju nije moguće iskoristiti baš sve opcije koje stori nudi, zbog nemogućnosti korišćenja Story Sticker-a

Verujemo da će u nekom skorijem vremenu i ova opcija biti omogućena.

Ono što je sigurno, pomoću ove opcije se dosta štedi na vremenu koje je ranije bilo potrebno za objavljivanje storija preko Instagram aplikacije na telefonu.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Mladen Radosavljević – Senior Account Manager @Digitizer

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  Kontakt Forma.

  ime i Prezime*
  Email*
  Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
  Broj mobilnog telefona
  Kompanija/Organizacija*
  Website
  Šta je potrebno Vašoj kompaniji/organizaciji?
  Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
  Koje rezultate želite da postignete?


  Mobile & Mail.

  Back To Top