skip to Main Content

Ukoliko ste na bilo koji način povezani sa internet marketingom znate koliko ima stvari koje treba uraditi, isplanirati, osmisliti. To često može oduzeti dosta vremena, a često može i da frustrira. Srećom postoje brojni alati koji mogu da olakšaju ovaj posao i da ga učine prijatnijim. 

 

Korisni onlajn alati

U tekstu predstavljamo neke od alata koje mi koristimo i koje toplo preporučujemo.

 

HootSuite

HootSuite je sistem za upravljanje društvenim mrežama koji korisnicima daje integrisani korisnički interfejs iz kojeg mogu upravljati svim svojim nalozima. Dobra strana je ta da je HootSuite besplatan. Odnosno besplatan je ukoliko ga korsitite samo za lične potrebe. Ako se ozbiljno bavite upravljanjem društvenim mrežama i analitikom, možete dobiti 30-dnevnu besplatnu probnu verziju HootSuite Pro-a, koja nakon toga košta oko 29 dolara mesečno i omogućava jednom korisniku da upravlja sa do 10 profila na društvenim mrežama.

logo alata hootsuit

Sa samo jednom platformom korisnici su u mogućnosti da rade stvari kao što su upravljenje sadržajem i zakazivanje postova, sve do upravljanja članovima tima i merenja ROI-a.

 

InVideo 

InVideo je vrhunski alat koji pravi profesionalne video zapise za nekoliko minuta. Među različitim vrstama sadržaja koje generišu korisnici, sve je veča popularnost fotografija i video zapisa, uglavnom zahvaljujući proizvodnji mobilnih uređaja sa ugrađenim visokokvalitetnim kamerama, ali i kao rezultat studija koje ukazuju da vizuelni sadržaj vodi ka većem angažovanju korisnika

InVideo je platforma za kreiranje video zapisa po principu uradi sam, koja omogućava korisnicima da svoje ideje pretvore u video zapise u realnom vremenu. Dolazi sa preko 4000 prilagođenih šablona, više od milion slika i video snimaka koji se mogu koristiti bez naknade. Profesionalci mogu da koriste aplikaciju za prilagođavanje šablona promenom boja, animacija, tranzicija, postova na društvenim mrežama, oblika, emodžija i još mnogo toga.

 

Sendinblue 

Pronaći dobar i pouzdan email service je vrlo važno za svaku organizaciju. Sendinblue je all-in-one email service koji je u stanju da se pobrine za sve vaše potrebe za marketingom putem e-pošte. Sendinblue pokriva sve ono što je potrebno da kreirate email i pošaljete ga na svoju listu kontakata. Sadrži jednostavan interfejs za korišćenje i kreiranje e-pošte koji čini kreiranje vaših mejlova veoma jednostavnim.

logo alata sendindblue

Sendinblue nudi impresivno prilagođena rešenja, uključujući SMS marketing, CRM, automatizaciju marketinga, segmentaciju i transakcijske mejlove. Njegove karakteristike takođe uključuju integraciju strategija kampanje sa platformama društvenih mreža.

 

Seobility 

Seobility je online SEO softver za bolju optimizaciju sajta. Seobility proverava vašu kompletnu veb lokaciju tako što indeksira sve povezane stranice. Sve pronađene stranice sa greškama, problemima sa optimizacijom stranice ili problemima u vezi sa sadržajem stranice kao što je duplirani sadržaj se prikupljaju i prikazuju. 

Radi održivog i kontinuiranog pregleda sajta, Seobility crawler-i stalno popisuju i analiziraju svaki projekat kako bi pratili napredak optimizacije. Takođe ćete biti obavešteni putem e-pošte o statususajta ukoliko dođe do grešaka na serveru i nekih velikih problema.

Seobility pruža alate za praćenje backlink-ova i izgradnju linkova, kao i praćenje rangiranja. Alati za kreiranje SEO sadržaja upotpunjuju ovaj moćan alat sa prilično poštenom cenom. Seobility online SEO softver je definitvno naša preporuka.

 

Meta SEO Inspector

Meta SEO Inspector se fokusira na pružanje direktnih metapodataka za veb stranice. Ovaj SEO dodatak je dostupan i za Chrome i za Firefox. Lako pregledajte meta podatke koji se nalaze na veb stranicama, pronađite probleme i dobijte savete da ih rešite. Prikazuje naslove stranica, meta opise, zaglavlja, linkove i još mnogo toga. 

snimak ekrana iz meta seo inspector

Još jedna korisna karakteristika je da prikazuje upozorenja kada postoje metapodaci koji su u suprotnosti sa dobrom praksom. Na primer, ako je meta opis prekratak ili predugačak upozorenje će istaknuti ovu informaciju za vas.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Nebojša Radovanović – SEO Expert @Digitizer

Back To Top