skip to Main Content

Nakon testiranja nekoliko novih vrsti sticker-a o kojima smo pisali u jednom od prethodnih blogova, Instagram je zvanično lansirao još jedan novi Story sticker, na kome je radio mesecima, čime je nastavio da proširuje funkcionalnosti u okviru ove platforme.

U pitanju je Caption sticker koji omogućava automatsko ispisivanje rečenica koje se izgovaraju. Ispisivanje neće biti tačno u 100% slučajeva ali ostavlja se mogućnost korekcije teksta.

Zašto Caption sticker?

Veliki procenat korisnika prolazi kroz feed na društvenim mrežama bez uključenog zvuka, pa tako korišćenje titla u video postovima donosi dosta veći reach i bolje rezultate. 

Kada nema zvuka korisnici u većini slučajeva samo prolete kroz post. Ovako, kada postoji ispisivanje teksta, oni se zadržavaju duže, Instagram algoritam to prepoznaje i dodatno povećava reach toj objavi.

Instagram naravno sve ovo zna i u vezi sa time, još pre nekoliko meseci je počeo da radi na tome da omogući korišćenje automatskog ispisivanja teksta i u storijima, što je konačno omogućeno novim Caption sticker-om. Kako su najavili ova opcija takodje uskoro dolazi i na Instagram Reels.

Za sada će ovaj sticker biti dostupan samo za engleski jezik, u državama sa engleskim govornim područjem. Kako su najavili, uskoro bi trebalo da stigne u više regiona.

Facebook takodje razvija i opciju titla za Facebook storije. Ovi automatizovani titlovi takodje neće biti savršeni, ali opcija ispravke će postojati, kako bi korisnicima pružili kvalitetniji sadržaj. 

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Mladen Radosavljević – Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top