Skip to content

Uprkos svemu  Facebook i dalje vlada kao kralj platformi društvenih mreža. Procenjuje se da ima više od 1.8 milijardi korisnika na dnevnom nivou. U našem novom tekstu otkrivamo koji su to skriveni Facebook trikovi koji vam mogu biti zanimljivi i za koje možda niste znali.

facebook logo na plavoj pozadini

Pogledajte ko ima pristup vašem Facebook nalogu

Ukoliko nemate 2-step verifikaciju podešenu, uradite to odmah. A ako niste sigurni da li je neko još ulogovan na vaš nalog, to možete proveriti vrlo lako.

Idite na Settings> Security and Login i zatim na opciju Where You’re Logged In. Ovde se nalaze svi aktivni uređaji koji su ulogovani na vaš Facebook nalog. Ako primetite da vam neki od prijavljenih uređaja nije poznat možete se odjaviti sa istog ili sa sa svih uređaja putem opcije Log Out Of All Sessions.

 

Koliko vremena provodite na Facebook-u?

Da li ste znali da možete da proverite koliko vremena provodite na Facebook-u?

Ulogujte se na vaš nalog sa telefona i uđite u meni. Izaberite opciju Settings & Privacy i zatim kliknite na opciju Your Time on Facebook.

 

Preuzmite sve informacije koje je Facebook sakupio o vama

Od trenutka kada ste napravili nalog Facebook čuva svu vašu aktivnost. Svaki vaš post, sliku, video, poruke i konverzacije možete preuzeti putem ove opcije na Facebook-u. Da biste preuzeli sve informacije koje je Facebook prikupio o vama jednostavno se ulogujte na vaš nalog. Zatim idite u Settings i izaberite Your Facebook Information na levoj strani.

Dobićete mejl od Facebook-a da se informacije prikupljaju i uskoro će vam stići dokument sa svime što ste ikada radili na Facebook-u.

 

Izaberite kakve oglase želite da dobijate

Ukoliko niste do sada shvatili, čitavo poslovanje Facebook-a se svodi na marketing i pružanje detaljnih informacija o interesovanjima korisnika. Ipak, moguće je kontrolisati koju vrstu Facebook oglasa želite da dobijate.

Idite u Settings i zatim Ads opciju. Prvi prozorčić je Ad Preferences i ti su prikazani oglasi koje ste nedavno videli i možete ih sakriti jednog po jednog.

 

Skriveni Inbox

Ukoliko vam je promaklo, do sada verovatno imate jedan folder pun poruka za koje niste ni znali da postoje. To je Message Requests folder. Ovde Facebook šalje sve poruke od osoba sa kojima vi niste prijatelji. Možda ćete pronaći poruke od starih poznanika, a možda i od spamera sa Madagaskara.

Da biste pronašli ove poruke, uđite na Messenger i kliknite na ikonicu sa vašom slikom i izaberite opciju Message Requests.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Nemanja Nedeljković– Senior Account Manager @Digitizer

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  Kontakt Forma.

  ime i Prezime*
  Email*
  Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
  Broj mobilnog telefona
  Kompanija/Organizacija*
  Website
  Šta je potrebno Vašoj kompaniji/organizaciji?
  Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
  Koje rezultate želite da postignete?


  Mobile & Mail.

  Back To Top