Skip to content

Društvene mreže su postale globalno tržište, čineći prodavnice na ovim platformama nezamenljivim za biznise koji traže ekspanzivan domet i vidljivost. Ovi moderni izlozi pružaju kupcima lak pristup proizvodima ili uslugama kompanije, bilo kada i bilo gde, efektivno prikazujući ponudu sa bogatim vizuelnim prikazima i ubedljivim opisima. Ovo ne samo da povećava angažovanje kupaca, već i podstiče prodaju. 

Štaviše, prodavnice na društvenim mrežama nude preduzećima vredne uvide potrošača, omogućavajući im da prilagode svoje proizvode i usluge tako da bolje zadovolje potrebe kupaca. Oni takođe neguju direktnu interakciju sa klijentima, promovišući jače odnose i lojalnost. Sa porastom mobilne trgovine, besprekorno iskustvo kupovine koje nude ove prodavnice postalo je ključno. One je ključne za efikasno ciljano oglašavanje, omogućavajući preduzećima da dođu do potencijalnih kupaca na osnovu njihovih interesovanja i demografskih kategorija. 

Prodavnice na društvenim mrežama takođe podstiču recenzije kupaca i povratne informacije, pružajući preduzećima vredne uvide kako bi poboljšale svoju ponudu i korisničku uslugu. Oni služe kao laka platforma za biznise da dele novosti o novim proizvodima, ponudama ili prodajnim događajima, držeći klijente informisanim i angažovanim. Na kraju krajeva, prisustvo prodavnice na društvenim mrežama može značajno povećati svest o brendu preduzeća, reputaciju i profitabilnost u današnjem digitalnom dobu.

 

TikTok Shop zvanično lansiran u SAD

Jedan od giganata društvenih mreža, TikTok, uključio se u ostvarivanje prodajnih ambicija svojih korisnika pokretanjem TikTok Shop-a, za sada u Sjedinjenim Državama. Uz inspirativne hashtagove poput #TikTokMadeMeBuyIt, kompanija sada ima za cilj da revolucioniše kulturu kupovine na mreži.

TikTok Shop dodaje video snimke za kupovinu i uživo strimove direktno u fidove „For You“ za svojih 150 miliona američkih korisnika. Nova funkcija e-trgovine, koja je prvobitno primećena u aprilu, nudi niz alata koji omogućavaju brendovima da prodaju proizvode direktno u TikTok ekosistemu.

 

Funkcije TikTok prodavnice za biznise

TikTok Shop se proteže dalje od video zapisa u fidu i strimova uživo. Korisnici mogu da otkriju nove proizvode preko trake za pretragu unutar aplikacije TikTok, filtrirajući rezultate za kupovinu.

Biznisi i brendovi dobijaju namensku karticu „Shop” za prikaz proizvoda i promocija.

Ovo uključuje izlog proizvoda gde korisnici mogu da čitaju recenzije i kupuju direktno sa profila vašeg brenda. Pored toga, prodavci mogu da iskoriste prednosti „Fulfilled by TikTok“ – novo logističko rešenje gde TikTok upravlja skladištenjem, sakupljanjem, pakovanjem i isporukom.

Platforma čak uključuje i partnerski program, omogućavajući popularnim influenserima i kreatorima da zarađuju provizije promovišući proizvode TikTok Shop-a.

Kreatori moraju imati najmanje 5.000 pratilaca i imati 18 godina da bi se kvalifikovali za TikTok Shop Affiliate program. TikTok Shop se integrisao sa poznatim platformama za e-trgovinu kao što su Shopify, WooCommerce, BigCommerce, Magento i Salesforce Commerce Cloud. Ovo bi trebalo da olakša postojećim prodavcima e-trgovine da počnu da prodaju na TikTok-u bez stvaranja nove prodavnice od nule.

Iako je potencijal za TikTok Shop ogroman, uvek se postavlja pitanje oko privatnosti podataka. Kompanija ima težak zadatak da osigura poštovanje zabrinutosti za privatnost i bezbednost, uglavnom zbog ranijih kontroverzi oko korisničkih podataka.

TikTok je posvećen bezbednosti i privatnosti korisnika, radeći sa pouzdanim platformama za plaćanje trećih strana za transakcije.

Integracija e-trgovine sa TikTok-om mogla bi redefinisati način na koji brendovi i kreatori stupaju u interakciju sa potrošačima, jer svaki angažman može dovesti do direktne prodaje ili provizije affiliate saradnika.

 

Za još vesti i interesantnih priča posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

 

Izvor: Searchenginejournal

Made by Nemanja Nedeljković– Senior Account Manager @Digitizer

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  ime i Prezime*
  Email*
  Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
  Broj mobilnog telefona
  Kompanija/Organizacija*
  Website
  Šta je potrebno Vašoj kompaniji/organizaciji?
  Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
  Koje rezultate želite da postignete?


   ime i Prezime*
   Email*
   Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
   Broj mobilnog telefona
   Kompanija/Organizacija*
   Website
   Kog datuma želite da zakažete sastanak?
   U koje vreme?


    ime i Prezime*
    Email*
    Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
    Broj mobilnog telefona
    Kompanija/Organizacija*
    Website
    Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
    Koje rezultate želite da postignete?


    Mobile & Mail.

    Linkovi.