Skip to content

Inbound marketing je marketinška metoda osmišljena tako da privuče posetioce i potencijalne kupce (klijente), umesto da u prvi plan stavlja promovisanje brenda, proizvoda ili usluge potencijalnim klijentima, inbound marketing je marketinška metoda osmišljena tako da se fokusira na potencijalne kupce, odnosno klijente. Kao deo digitalnog marketinga, inbound marketing podrazumeva korišćenje različitih kombinacija marketinškog sadržaja na kreativne načine kako bi se privukla pažnja ljudi.

 

Koje su prednosti inbound marketinga?

Korišćenje prednosti inbound marketinga je dobro na duge staze, jer dovodi do čvršćih, konzistentnijih rezultata.

Vaši klijenti su postali vaši klijenti upravo zato što im vi pružate rešenja za njihove probleme. To je suština inbound marketinga – pružanje rešenja koja vaša ciljna publika traži.

Ta rešenja mogu doći u obliku više različitih tipova sadržaja na svim različitim platformama, a dizajnirana su tako da se povežu sa potencijalnim kupcima u različitim fazama ciklusa kupovine.

Inbound marketing funkcioniše baš zato što je u potpunosti zasnovan na tome šta kupci žele i šta traže u sadašnjem trenutku. Kao što smo već rekli na početku teksta, kod inbound marketinga ne radi se o tome da stavite svoj brend pred klijente, već o tome da ste tu, da budete spremni kada traže stvari koje vi nudite.

 

Kako uspešno koristiti inbound marketing?

Uspešan inbound marketing podrazumeva kreiranje visokokvalitetnog sadržaja, koji će zaista da zainteresuje vašu ciljanu publiku. Ovaj sadržaj može biti u vidu blog postova, e-knjiga, postova na društvenim mrežama itd. Na primer, ako kreirate e-knjigu koju vaši potencijalni klijenti mogu besplatno da preuzmu sa vašeg sajta, veća je verovatnoća da ćete izgraditi odnos sa njima i da će baš ti potencijalni klijenti postati vaši kupci.

Posmatrajte ljude koje želite kao svoje klijente kroz pitanja koja postavljaju baš u ovom trenutku. Ako se, na primer, pitaju kako mogu da unaprede svoje poslovanje i pokrenu sopstveni biznis vi ćete smisliti način kako da im u tome pomognete. Ako razmišljaju o kupovini novog stana, a vi se time bavite, takođe ćete naći kreativan način kako da dođete do svojim potencijalnih klijenata i sa njima izgradite odnos koji se može pretvoriti u dugoročnu poslovnu saradnju. Vi ste tu da date odgovore na pitanja koja postavljaju vaši budući klijenti koristeći inbound marketing i sadržaj koji kreirate kao resurs koji im je potreban.

Još jednom da napomenemo – inbound marketing podrazumeva da budete kreativni kako biste zadovoljili potrebe vaše publike.

what-is-inbound-marketing-meet-the-needs

Razlika između outbound i inbound marketinga

Inbound marketing se fokusira na privlačenje potencijalnih kupaca, dok se outbound marketing odnosi na stavljanje u prvi plan proizvoda ili usluge. Dok outbound marketing aktivno traži kupce, inbound marketing privlači kupce brendu. Kod inbound marketing strategija velika pažnja posvećena je građenju dugoročnih odnosa sa kupcima, dok je outbound marketing zasnovan na traženju novih korisnika.

Društvene mreže su odličan način da ostvarite početni kontakt sa svojom ciljnom publikom. Stvaranjem relevantnog društvenog sadržaja, privući ćete pratioce koji će jednog dana postati vaši kupci.

Dobro osmišljena strategija inbound marketinga će ponuditi kvalitetan sadržaj, kao što su e-knjige, studije slučaja, vebinari, korisni blog članci. Sve to, naravno, mora biti usklađeno sa potrebama i interesima vaših W6potencijalnih klijenata.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Ana Korolija – Senior Copywriter @Digitizer

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  Kontakt Forma.

  ime i Prezime*
  Email*
  Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
  Broj mobilnog telefona
  Kompanija/Organizacija*
  Website
  Šta je potrebno Vašoj kompaniji/organizaciji?
  Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
  Koje rezultate želite da postignete?


  Mobile & Mail.

  Back To Top