skip to Main Content

U 2023. godini, Instagram je i dalje jedna od najpopularnijih društvenih mreža u svetu. Instagram je u decembru dostigao 2 milijarde aktivnih korisnika i konstanto se razvija i uvodi nove funkcionalnosti. U našem novom tekstu pročitajte najnovije vesti sa Instagrama.

 

Više linkova u opisu profila

Instagram već duže vreme testira mogućnost dodavanja do 5 eksternih linkova u opisu profila (Bio. ) Ova funkcija je dostupna za sve naloge, uključujući i business i kreatore, ali potrebno je da ažurirate aplikaciju da biste bili sigurni da je omogućeno. Dodatni linkovi se dodaju na isti način kao i do sada. Idite na Edit profile, zatim na Links i izaberite opciju Add External Links.

Pre ove promene, ako ste hteli više linkova da prikažete na profilu, morali ste da koristite aplikacije treće strane, poput Linktree i da koristite njihov link u opisu profila ili stranice. Sada je ovo moguće direktno u Instagramu. Čak je Mark Zuckenberg izjavio da je ovo ,,verovatno jedna od najtraženijih funkcija koje smo imali”.

Zakazivanje objava u Instagram aplikaciji

Konačno, Instagram je omogućio zakazivanje objava unutar same aplikacije. Ova promena je podigla nivo pogodnosti aplikacije, omogućavajući korisnicima da postave određeni datum objavljivanja svoje objave.

Da biste zakazali objavu na Instagramu, prilikom kreiranja izaberite opciju Advanced Settings, pronađite sekciju Schedule i izaberite željeni datum. Ova opcija je trenutno u otvorenoj Beta verziji i dostupna je na engleskom jeziku. Što se tiče ostalih jezika, Google planira da ih uvede krajem ove godine.

 

Pinovanje postova na Instagramu

Sada je u okviru objave (u desnom uglu, klikom na tri tačkice) moguće izabrati novu funkcionalnost – pinovanje postova. Na ova način, možete da obeležite, odnosno pinujete maksimalno tri objave kako bi se one nalazile iznad svih objava. Ovo je veoma značajna novina na Instagramu, koja zajedno sa istaknutim pričama (Story Highlights) pruža dosta mogućnosti za prikazivanje bitnih i željenih stvari, pri samoj poseti IG profila.

 

Instagram Feed bez oglasa i preporučenih objava

Da, moguće je. Instagram je uveo novu opciju, koja vam omogućava da pretražujete svoj Instagram Feed sastavljen od samo ljudi koji pratite, bez oglasa i predloženih objava. Proces nije komplikovan, a sve što treba da uradite je da kliknete na logo Instagram u vašem Feed-u i izaberete opciju Following u padajućem meniju.

 

Za još vesti i interesantnih priča posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Nemanja Nedeljković– Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top