skip to Main Content

Instagram nastavlja da unapredjuje iskustvo korisnika u okviru aplikacije i olakšava korisnicima upravljanje sadržajem. U pozadini aplikacije su još ranije krenuli sa radom na ovome, o čemu smo nedavno i pisali

Sada je Instagram pokrenuo live testiranje zakazivanja postova u okviru aplikacije, sa ograničenom grupom korisnika, za sada.

 

Zakazivanje postova u okviru aplikacije

Kao što se može videti na fotografiji ispod, opcija zakazivanje postova u Instagram aplikaciji biće dodata u okviru naprednih opcija prilikom pravljenja objava, sa novom opcijom koja će omogućiti podešavanje datuma i vreme za objavu. Očigledno, ovo će omogućiti zakazivanje standardnih postova, ali i Reels objava. Nema informacija o zakazivanju Story objava.

Ovo bi mogla biti veoma korisna novina u aplikaciji, pružajući mogućnost za jednostavno upravljanje objavama na Instagramu dok ste u pokretu. Tehnički, ovo nije specijalna novina jer je zakazivanje objava još ranije omogućeno preko Creator Studio-a od 2020. godine ali svakako je korisničko iskustvo bolje kada se opcija nalazi u okviru aplikacije.

Pored toga, plan objavljivanja se može korigovati u svakom trenutku u okviru aplikacije, dok je pravljenje objava moguće uz pomoć svih Instagram alata i opcija za kreiranje, što je takodje velika prednost.

Iz Instagrama kažu da trenutno testiraju mogućnost zakazivanja sadržaja samo sa odredjenim procentom korisnika.

Proverite, možda upravo sada u okviru Instagram aplikacije imate pristup ovoj opciji. Ako ga nemate, mogla bi se pojaviti uskoro, a početno testiranje će verovatno imati dobar odziv u aplikaciji.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Mladen Radosavljević – Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top