Skip to content

Bilo da se ozbiljno bavite web dizajnom, izradjujete kontent za društvene mreže, pravite sajtove ili ste influenser, sigurno ste se bar jednom našli u situaciji da je potrebno ukloniti pozadinu sa neke slike.

Za neke to može biti naporan posao, posebno ukoliko treba koristiti Photoshop ili neki drugi program. I u tom slučaju, odredjeno vreme je svakako potrebno za uklanjanje pozadine na nekoj zahtevnoj fotografiji, kao što je npr. ova ispod.

riđa kovrdžava devojka u teksas košulji

Uklanjanje pozadine sa slike

Uklanjanje pozadine sa slike se može veoma brzo odraditi uz pomoć online alata koji se zove remove.bg i koji uklanja pozadinu sa slike za sekund, uz pomoć veštačke inteligencije. Potrebno je samo upload-ovati željenu fotografiju i ubrzo preuzeti novu, bez pozadine. Alat će vrlo brzo sve automatski odraditi i na fotografiji ispod možete pogledati kako to izgleda u ovom slučaju. Pozadina je perfektno uklonjena. 

Na isti način se može uklanjati pozadina i na nekim drugim fotografijama koji nisu portreti, već npr. proizvodi. Uspešno se uklanja i nešto zahtevnija pozadina, koja nije jednobojna. Isprobajte sve što želite i videćete.

naslovna strana sa sajta remove.bg

Na našem primeru ste videli kako alat radi, a na ovom linku možete pogledati još njihovih primera. Oduševićete se sa kojom preciznošću alat radi. 

 

Da li je ovo besplatno?

Uopšte čak nije potrebno ni da se registrujete. Alat možete koristiti bez ograničenja po pitanju broja slika. Medjutim, kvalitet fotografija koje preuzimate je lošiji od originala i ne prelazi 600×400 piksela. Kada se registrujete, odnosno napravite besplatan nalog, dobićete mogućnost da na mesečnom nivou jednom preuzmete fotografiju u punoj rezoluciji. Ako želite da platite alat i iskoristite sve mogućnosti koje nudi, pogledajte cene na ovom linku.

 

Šta ako nisam zadovoljan rezolucijom fotografije?

U nastavku ćete pronaći veoma lako rešenje i za to. U povećavanju kvaliteta, odnosno rezolucije fotografije pomoći će vam fantastičan alat – letsenhance.io. Alat uvećava rastersku grafiku bez ikakvih gubitaka na kvalitetu, pa tako fotografiju rezolucije 600x400px, bez problema možete uvećati za 2x na 1200x800px (fotografija ispod).

Napravite besplatan nalog i testirajte. Ranije je bilo potrebno nekoliko sati da se obradi fotografija, dok danas alat obradjuje fotografiju za 1-2 minuta.

Za nešto naprednije korisnike koji se snalaze u programima za obradu fotografija, u jednom od narednih blogova ćemo objasniti kako se sve ovo može odraditi u Photoshop-u, uz samo nekoliko klikova i što je najvažnije bez gubitka kvaliteta i uz zadržavanje najbolje moguće rezolucije fotografije.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Mladen Radosavljević – Senior Account Manager @Digitizer

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  Contact Us.

  Name *
  Email Adress *
  Phone *
  Company/Organization *
  Website
  What would you like
  Message *

  Mobile & Mail.

  Back To Top