skip to Main Content

Kako je već neko vreme bio u razvoju, Instagram je nedavno pokrenuo početno testiranje svog Creator Marketplace-a, posebno za Instagram.

Slično kao i Facebook platforma Brand Collabs Manager, Instagram Creator Marketplace će omogućiti oglašivačima da traže potencijalne kreatore sa kojima bi bili partneri u kampanjama.

 

Instagram Creator Marketplace

Instagram Creator Marketplace biće nova platforma koja omogućava brendovima da pronađu kreatore (influensere) sa kojima bi mogli da se povežu, saradjuju i realizuju kampanje. 

Oni mogu da koriste platformu u okviru Meta Business Suite-a i imaju mogućnost da filtriraju kreatore prema:

  • polu, starosti, broju pratilaca i interesovanjima;
  • demografiji njihovih pratioca, koristeći filtere kao što su: pol, uzrast, interesovanja, država i grad;
  • oni koji su izrazili interesovanje za rad sa njima, oni koji su ih tagovali ili ih prate;
  • sličnim kreatorima koje su već pronašli kroz filtere

Omogućeno je i pravljenje liste odabranih kreatora.

Drugim rečima, Instagram Creator Marketplace je sveobuhvatan alat za pronalaženje kreativnih partnera za saradnju, što bi moglo biti izuzetno dragoceno, posebno imajući u vidu sve veći fokus na Reels objave, koji zahteva poznavanje i praćenje trendova.

Preko novog Creator Marketplace-a, brendovi će moći da upravljaju kompletnim procesom kampanje, zajedno sa svojim izabranim kreatorima, uključujući detalje kao što su željeni rezultati, plaćanje i slične informacije.

Sve poruke koje brendovi pošalju kreatorima stižu u novo poštansko sanduče – Partnerships Messages inbox. Kreatori mogu da odgovore brendovima i da se dopisuju sa njima u okviru Instagram aplikacije.

Sve ovo bi moglo znatno olakšati upravljanje influenserskih Instagram kampanja i dovesti do maksimalnog učinka kampanja.

Ova platforma još uvek nije široko dostupna. Instagram kaže da je ona još uvek u fazi testiranja. Dakle, još uvek se ne možete prijaviti ali uskoro je možemo očekivati i ova platforma bi mogla postati važan alat u kreiranju marketing strategije na Instagramu.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Mladen Radosavljević – Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top