skip to Main Content

Instagram ne prestaje da iznenadjuje korisnike novim funkcionalnostima. Prilikom kreiranja posta na Instagram-u, od nedavno je dostupna opcija Add reminder.

Da li ste primetili ovu novinu na Instagram-u i da li ste počeli da je koristite? U daljem tekstu ćete saznati o čemu se radi.

 

Šta je Instagram Reminders?

To je nova opcija, dostupna prilikom kreiranja postova. Kada dodate reminder u okviru posta, pratioci mogu da izaberu da primaju obaveštenje o događaju ili promociji koju ste istakli u objavi.

snimak ekrana iz Instagram reminders

Nešto pre zakazanog vremena Instagram automatski šalje niz obaveštenja korisnicima koji su uključili podsetnike. Obaveštenja se dobijaju 24h unapred, 15 minuta pre događaja i u vreme početka. 

Kao što se može primetiti na vizualu iznad, u obaveštenju se navodi naziv događaja i naziv naloga koji je podesio događaj. Klik na obaveštenje vodi direktno do tog posta.

 

Ko može da koristi Instagram Reminders?

Opcija je dostupna samo za profesionalne (biznis) naloge na Instagramu. Kada je postala dostupna, mogli ste da primetite obaveštenje koje se nalazi na vizualu ispod.

snimak ekrana iz Instagram reminders

Koje vrste postova dozvoljavaju Instagram Reminder?

Opcija je dostupna samo za objave na feed-u uključujući photo i video objave, kao i carousel (multiple photo) objave. 

Instagram Reminder je dostupan samo u okviru mobilne aplikacije. Alati kao što su Creator Studio i Meta Business Suite još uvek nemaju mogućnost korišćenja ove opcije.

 

Kako se kreira Instagram Reminder post?

Prilikom kreiranja objave i nakon odabira fotografije, videa ili carousel-a, pojavljuje se opcija Add reminder. Dodajte jasan naziv dogadjaju ili promociji, kako bi pratioci odmah znali o čemu se radi kada dobiju obaveštenje.

snimak ekrana iz Instagram reminders

Nakon toga se bira vreme dogadjaja. Takodje, postoji i opcija dodavanja vremena završetka dogadjaja. Pratioci neće dobiti obaveštenje kada se završava dogadjaj ali je opcija svakako korisna, da bi se znalo koliko dogadjaj ili promocija traje.

snimak ekrana iz kontrolne table instagram reminders

Bitna informacija je da Instagram automatski podešava reminder prema vremenskoj zoni pratioca, tako da ne morate brinuti oko toga. Svako će dobiti obaveštenje kada treba. Nakon svih podešavanja, ikonica za obaveštenje će se pojaviti u levom uglu posta.

Pratioci mogu kliknuti na ikonicu da pogledaju detalje dogadjaja, a da bi dobili obaveštenje, potrebno je kliknuti na Remind me.

snimak ekrana instagram reminders

Ukoliko ste zaboravili nešto bitno u nazivu obaveštenja ili želite da promenite vreme, sve se može izmeniti naknadno, bez problema.

U nekom od narednih tekstova ćemo pisati o tome kako Instagram reminder može da se iskoristiti u marketingu i promociji biznisa na Instagram-u.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Mladen Radosavljević – Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top