skip to Main Content

Veliki gigant društvenih mreža Facebook trenutno istražuje mogućnost uvođenja, uz naravno kontrolu i nadzor roditelja, nove opcije – Instagram za decu. Ovo bi omogućilo deci da ‘’sigurno’’ koriste platformu za razmenu fotografija. Instagram za decu će biti namenjen mlađima od 13 godina.

Instagram trenutno ne dozvoljava mlađima od 13 godina da naprave nalog na ovoj platformi.

 

Zašto Instagram za decu?

U vremenu društvenih mreža, deca sve više mole roditelje i pitaju da li mogu da se pridruže raznim aplikacijama poput TikTok-a, Facebook-a, Snapchat-a kako bi bili u toku sa svojim prijateljima.

Naravno, ništa ne sprečava mlađe od 13 godina da prilikom registracije na Instagram-u lažu o svojim godinama. Sa novom platformom, neće biti potrebe za ovim i deca će moći da koriste aplikaciju, uz naravno nadzor svojih roditelja.

 

Još Instagram novosti

Facebook je osim navedenog, najavio uvođenje još novina koje se odnose na bezbednost. Odrasli neće moći da šalju poruke ljudima mlađim od 18 godina koji ih ne prate. Takođe, ukoliko neka osoba šalje veliku količinu zahteva za prijateljstvo ili poruke ljudima ispod 18 godina biće sankcionisana.

logo instagrama na narandžastoj pozadini

Verzija Instagram-a za decu je naravno način na koji Facebook želi da privuče mlade ljude i odvrati ih od konkurencije (TikTok, Snapchat). Ova verzija Instagram-a je još uvek u razvoju i za sada se ne zna tačan datum kada će biti dostupna.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Nemanja Nedeljković – Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top