skip to Main Content

U jednom od prethodnih blogova pisali smo o najbržim i najlakšim načinima za uklanjanje pozadine sa slike, uz pomoć odredjenih alata na internetu. Ukoliko niste pročitali taj blog, to možete uraditi ovde.

Iako postoje odredjena ograničenja u kvalitetu fotografije kada se koriste pomenuti alati, krajnji rezultat može biti odličan i sasvim zadovoljavajući. 

Medjutim, ukoliko neko želi da finalna fotografija bude u najboljoj mogućoj rezoluciji, a pritom zna bar osnove Photoshop-a, to može postići uz samo par klikova u programu. U nastavku ćete saznati kako.

drvena kocka sa znakom pitanja na sebi koja je postavljana na tastaturu

Kako ukloniti pozadinu sa slike u Photoshop-u?

Ukoliko nemate Photoshop, niti uopšte planirate da instalirate program, nemojte ovde da prestajete sa sa čitanjem. Kada u nastavku vidite za koliko sekundi možete ukloniti pozadinu sa slike, možda se u vama probudi želja da ipak krenete sa učenjem ovog programa.

Za početak će nam biti od koristi online alat koji smo spominjali – remove.bg. Uz pomoć ovog alata se uklanja pozadina u jednom kliku, s tim što fotografija koju preuzmete ne može biti veća od 600×400 piksela. Rezolucija u ovom trenutku uopšte nije bitna, već je bitna ta fotografija koju ste preuzeli.

Za rad u Photoshop-u biće vam potrebne dve fotografije:

  • Prva je originalna, sa koje želite da uklonite pozadinu (nju ćemo nazvati full resolution). 
  • Druga je ona koju ste preuzeli sa sajta u rezoluciji 600×400 piksela (nju ćemo nazvati small resolution).

 

Full resolution fotografija se nalazi ispod.

Small resolution fotografija se nalazi ispod.

U nastavku se nalazi video tutorijal u kojem možete videti na koji način se, uz pomoć ove dve fotografije, dolazi do najbržeg i najboljeg mogućeg rezultata, a to je zadržavanje originalne rezolucije fotografije sa koje je prethodno uklonjena pozadina.

 

 

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Mladen Radosavljević – Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top