skip to Main Content

Google je bez premca najposećeniji sajt na internetu. Koriste ga milijarde ljudi, a zahvaljujući svom inovativnom pristupu i promenama u prošlosti, njihov algoritam pretraživanja je sve bolji i bolji. Tokom godina, u svoj pretraživač je ugradio zanimljive trikove. Neki Google trikovi nemaju posebnu namenu osim za zabavu korisnika.

 

Korisni i interesnatni Google trikovi

U našem novom tekstu donosimo vam nekoliko njih koje možete isprobati.

 

Glava ili pismo

Google ima odgovore na skoro sva vaša pitanja. Međutim, ukoliko ste za malo igre ‘’glava ili pismo’’ u vašem Google pretraživaču ukucajte ‘’Flip a coin’’ i igrajte čuvenu igru Glava ili pismo.

 

Pretraživanje po slikama

Ukoliko tražite nešto određeno, a niste sigurni koje ključne reči da upotrebite, Google ima jedan od korisnijih i zabavnijih trikova. Ukoliko imate sliku na vašem računaru koja vam može pomoći u pretrazi, prevucite je u Google pretraživač i dobićete rezultate.

 

Converter

Google je sjajan alat ukoliko vam je potreban konverter, bilo valuta, bilo mernih jedinica. Unesite bilo koju konverziju u polje za pretragu kako biste dobili odgovor koji će vam se prikazati u prozorčiću iznad rezultata pretrage. Na ovaj način možete brzo konvertovati dolare u evre, ili dobiti odgovor na to koliko je 5 inča u centrimetrima.

Zanimljive činjenice

Da li je mesec planeta ili zvezda? Kada je prvi CD napravljen?… Ukoliko ste u potrazi za nasumičnim zanimljivim činjenicama, Google ima rešenje za vas. U polje za pretragu ukucajte ‘’fun fact’’ ili ‘’I’m feeling curious’’ i dobićete prozorčić iznad polja sa rezultatima pretrage gde se nalazi nasumična zanimljiva činjenica.

Igrice

Google ima veliki broj igrica koje možete igrati u vašem pretraživaču. Od najinteresantniji pomenućemo bacanje kockice ‘’roll dice’’, čuveni klasik Pekmen – ‘’pac man’’, zatim Iks oks igra – ‘’tic tac toe’’. Ukoliko volite igre sa kartama tu je Pasijans – ‘’solitaire’’. Od ostalih spomenućemo još i Minolovac – ‘’minesweeper’’ i Zmijce – ‘’snake’’.

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Nemanja Nedeljković– Senior Account Manager @Digitizer

Back To Top