Skip to content

Može se reći da je TikTok napravio bum svojom pojavom i napravio pravu pometnju kada je u pitanju svet društvenih mreža. Ali danas već možemo govoriti o TikTok-u kao jednom od lidera na tržištu i aplikaciji koja uspostavlja standarde. Činjenica da je svoju popularnost stekao plasiranjem kratkog video sadržaja, međutim danas TikTok pruža mnogo više mogućnosti. Od skora TikTok uvodi foto režim (Photo Mode).

 

TikTok uvodi foto režim

Opcija koja je nedostajala TikTok-u i u kojoj je Instagram apsolutni šampion je objavljivanje fotografija. Kako kažu iz TikTok-a “Kada želite da se izrazite u drugim formatima osim video zapisa, objavili smo Photo Mode, novi carousel format koji je dostupan na mobilnom uređaju za foto sadržaj koji je idealan za deljenje visokokvalitetnih slika na TikTok-u.

Režim fotografije vam omogućava da delite postove na carousel-u sa fotografijama koje se automatski prikazuju jedna za drugom. Možete da dodate muziku kao zvučni zapis slika, koje gledaoci mogu da prevlače sopstvenim tempom.”

Kako koristiti TikTok foto režim

Da biste počeli da kreirate sadržaj u foto režimu, pritisnite ikonu „+“ na dnu stranice For You. U donjem desnom uglu kliknite na dugme Upload da biste otvorili svoju galeriju fotografija. Odaberite fotografije koje želite da dodate u carousel i kliknite na Next.

Kao i kod TikTok-ovih funkcija objavljivanja video zapisa, pojaviće se stranica za uređivanje sadržaja. Ovde možete dodati bilo koju muziku i efekte.

Mala ikona će se pojaviti na dnu ekrana koja glasi Switch to Video Mode, kako bi ste mogli da birate režim rada.

 

Koji su još noviteti?

Pored TikTok-ove funkcije foto režim, kompanija je predstavila nekoliko novih poboljšanih funkcija za uređivanje sadržaja: 

 

 • Uređivanje klipova: složite, isecite i podelite video snimke.
 • Uređivanje zvukova: Izrežite, isecite i podesite trajanje zvukova.
 • Uredite i pozicionirajte tekst: Lakše uređujte, pozicionirajte i podesite trajanje teksta.
 • Dodajte overlay: Dodajte overlay za slike ili video snimke za kreiranje slike u slici (ili videa u videu).
 • Podesite brzinu video zapisa: Ubrzajte ili usporite tempo video snimaka.
 • Frame content: Rotirajte ili zumirajte kadrove pojedinačnih klipova.
 • Dodajte zvučne efekte.

 

Rivalitet između TikToka i Instagrama se nastavlja

Instagram je nedavno radio na daljem razvoju svoje funkcije Reels u nastojanju da oponaša uspeh TikTok-a. Čini se da je ova nova najava foto režima odgovor TikTok-a i pokušaj diverzifikacije usluga koje nudi.

Nova TikTok foto režim funkcija neverovatno liči na Instagram, a iz TikTok-a je objašnjeno da je ovo podsticanje korisnika da se slobodnije izražavaju.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Nebojša Radovanović – SEO Expert @Digitizer

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  Kontakt Forma.

  ime i Prezime*
  Email*
  Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
  Broj mobilnog telefona
  Kompanija/Organizacija*
  Website
  Šta je potrebno Vašoj kompaniji/organizaciji?
  Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
  Koje rezultate želite da postignete?


  Mobile & Mail.

  Back To Top