Skip to content

Kada je reč o Google Search kampanjama, kreiranje efikasnog Landing page-a može napraviti razliku između uspešne i neuspešne kampanje. Svaka poseta vašem sajtu predstavlja potencijalnu konverziju, a način na koji oblikujete svoj landing page može značajno uticati na stopu tih konverzija.

 

Ključni elementi efikasnog Landing Page-a

U ovom blog postu, podelićemo sa vama ključne elemente efikasnog landing page-a, bazirane na višedecenijskom iskustvu u marketingu i dubokom poznavanju Google oglašavanja.

 

1. Relevantnost i usklađenost sa oglasom

Sadržaj je ključan

Prva stvar koju posetilac primećuje kada dođe na vaš landing page jeste da li je ono što vidi u skladu sa onim što je očekivao nakon klika na oglas. Ključno je da naslov na vašem landing page-u bude identičan ili veoma sličan naslovu vašeg oglasa. Ovo stvara kontinuitet i potvrđuje korisniku da je stigao na pravo mesto.

Koristite relevantne ključne reči

Uključivanje ključnih reči sa vašeg oglasa u sadržaj landing page-a poboljšava SEO i povećava relevantnost. Ovo ne samo da poboljšava rangiranje stranice, već takođe omogućava korisnicima da brzo identifikuju informacije koje su tražili.

Na primer, ako je ključna reč u oglasu “jeftin hotelski smeštaj”, važno je da ista fraza bude istaknuta na samom početku vašeg sadržaja na landing page-u.

Konzistentna poruka

Konzistentnost između oglasa i landing page-a gradi poverenje i smanjuje stopu napuštanja stranice. Svaki element, od naslova, preko podnaslova, do slika i CTA (call to action) elemenata, treba da odražava isti ton i stil kao oglas koji je doveo posetioca na stranicu.

 

2. Jasna i privlačna ponuda

Istaknite vašu ponudu

Vaša ponuda treba da bude jasno i vidljivo istaknuta. Bilo da je reč o specijalnom popustu, besplatnoj dostavi ili jedinstvenom proizvodu, važno je da korisnik odmah vidi šta vi nudite. Koristite veliki, čitljiv font i privlačne boje koje privlače pažnju. Dodavanje vremenski ograničenih ponuda ili hitnih poziva na akciju može povećati osećaj hitnosti i podstaći brže odluke.

Poziv na akciju (CTA)

Efikasan CTA je od suštinskog značaja. On treba da bude jasan, direktan i ubedljiv. Koristite glagole kao što su “Kupite sada”, “Registrujte se”, ili “Saznajte više”.

Pozicionirajte CTA na vidljivo mesto na stranici, po mogućstvu iznad prevoja (above the fold), i koristite boje koje se izdvajaju od ostatka dizajna. Takođe, razmislite o korišćenju više CTA elemenata na različitim mestima na stranici kako biste osigurali da su uvek u vidnom polju korisnika.

Konkretni benefiti

Pored isticanja same ponude, važno je jasno komunicirati konkretne koristi za korisnika. Umesto generičkih tvrdnji, koristite konkretne primere koji pokazuju kako će vaš proizvod ili usluga rešiti problem ili poboljšati život korisnika. Na primer, umesto “Najbolji softver za upravljanje projektima”, recite “Povećajte produktivnost svog tima za 30% uz naš softver za upravljanje projektima”.

 

3. User-friendly dizajn i navigacija

Jednostavnost i preglednost

Vaš landing page treba da bude jednostavan za navigaciju i pregledan. Izbegavajte nepotrebne informacije koje mogu zbuniti posetioce. Koristite podnaslove, kratke pasuse, i liste sa tačkama kako biste olakšali čitanje i razumevanje sadržaja. Korisnici treba da mogu brzo i lako pronaći informacije koje traže bez potrebe da pretražuju čitavu stranicu.

Brzina učitavanja stranice

Brzina učitavanja stranice je kritična za zadržavanje posetilaca. Studije pokazuju da čak i kašnjenje od jedne sekunde može smanjiti konverzije. Optimizujte slike, koristite efikasne kodove i razmislite o korišćenju CDN (Content Delivery Network) kako biste ubrzali učitavanje. Korišćenje alata kao što su Google PageSpeed Insights može vam pomoći da identifikujete i ispravite probleme sa brzinom učitavanja.

Intuitivna navigacija

Landing page treba da ima intuitivnu navigaciju koja omogućava korisnicima lako snalaženje. Ako stranica sadrži mnogo informacija, razmislite o upotrebi anchor linkova koji omogućavaju brzo skakanje na relevantne sekcije. Pored toga, uvek obezbedite jasan put ka glavnoj akciji koju želite da korisnici preduzmu.

 

4. Vizuelni elementi i multimedija

Kvalitetne slike i video zapisi

Vizuelni elementi poput slika i video zapisa mogu značajno poboljšati angažovanost korisnika. Koristite visokokvalitetne slike koje prikazuju vaš proizvod ili uslugu u najboljem svetlu. Video zapisi mogu biti posebno efikasni u objašnjavanju kompleksnijih ponuda ili demonstraciji proizvoda. Istraživanja pokazuju da video zapisi mogu povećati konverzije za čak 80%, stoga ne potcenjujte njihovu moć.

Konzistentan brending

Održavajte konzistentan brending kroz sve vizuelne elemente. Boje, fontovi i stilovi treba da budu u skladu sa vašim brendom kako bi se izgradila prepoznatljivost i poverenje. Koristite brend elemente kao što su logo i zaštitne boje na ključnim mestima kako biste povećali prepoznatljivost i ojačali brend identitet.

Interaktivni elementi

Razmislite o dodavanju interaktivnih elemenata kao što su kvizovi, kalkulatori ili personalizovane preporuke. Ovi elementi ne samo da povećavaju angažovanost korisnika, već mogu pružiti dodatnu vrednost i pomoći korisnicima da donesu informisane odluke.

 

5. Kredibilitet i poverenje

Testimonijali i recenzije

Prikazivanje testimonijala i recenzija zadovoljnih korisnika može značajno povećati poverenje novih posetilaca. Autentične recenzije pružaju društveni dokaz i mogu biti presudne u donošenju odluke o kupovini. Koristite stvarne fotografije i imena kako biste dodatno povećali verodostojnost. Video recenzije su takođe veoma efikasne, jer dodaju personalni element i omogućavaju potencijalnim kupcima da se povežu sa stvarnim ljudima koji su koristili vaš proizvod ili uslugu.

Sigurnosni sertifikati i priznanja

Isticanje sigurnosnih sertifikata, kao što su SSL sertifikati, i industrijskih priznanja može dodatno povećati poverenje korisnika. Koristite sigurnosne značke i ikone na mestima gde korisnici unose svoje podatke. Priznanja i nagrade iz relevantnih izvora mogu dodatno validirati vašu ponudu i ubediti korisnike u njen kvalitet.

Transparentna politika

Jasna i transparentna politika povrata može značajno povećati poverenje korisnika. Osigurajte da je vaša politika povrata lako dostupna i jasno objašnjena. Korisnici će biti skloniji kupovini ako znaju da mogu lako vratiti proizvod ukoliko nisu zadovoljni.

 

6. Optimizacija za mobilne uređaje

Responsive dizajn

Sve više korisnika koristi mobilne uređaje za pretraživanje i kupovinu. Osigurajte da vaš landing page bude potpuno optimizovan za mobilne uređaje. Responsive dizajn koji se prilagođava različitim veličinama ekrana je neophodan za pružanje besprekornog iskustva na mobilnim uređajima. Google favorizuje mobilno optimizovane sajtove u svojim rezultatima pretrage, što dodatno naglašava važnost ove optimizacije.

Mobilna brzina učitavanja

Posebno obratite pažnju na brzinu učitavanja na mobilnim uređajima. Mobilni korisnici su često manje strpljivi, stoga optimizacija za mobilnu brzinu učitavanja može znatno uticati na konverzije. Korišćenje AMP (Accelerated Mobile Pages) tehnologije može značajno ubrzati učitavanje stranice na mobilnim uređajima.

Jednostavnost interakcije

Mobilni korisnici koriste touchscreen uređaje, stoga osigurajte da su svi interaktivni elementi, kao što su dugmad i linkovi, dovoljno veliki i lako dostupni. Takođe, izbegavajte prekomerne forme i složene procese na mobilnim uređajima kako biste smanjili frustraciju korisnika i povećali konverzije.

 

Kreiranje efikasnog landing page-a za Google Search kampanju zahteva pažljivo planiranje i implementaciju nekoliko ključnih elemenata. Relevantnost sadržaja, jasna ponuda, user-friendly dizajn, kvalitetni vizuelni elementi, kredibilitet i mobilna optimizacija su suštinski za uspeh. Kada svi ovi elementi rade zajedno, vaša kampanja će ne samo privući posetioce, već će ih i pretvoriti u zadovoljne kupce. Kroz kontinuirano testiranje i optimizaciju, možete dodatno poboljšati performanse vašeg landing page-a i osigurati dugoročni uspeh vaših Google Search kampanja.

Svaki od ovih elemenata zahteva pažnju na detalje i razumevanje ponašanja korisnika. Testirajte različite varijante, pratite analitiku i budite spremni na prilagođavanja. Sa pravim pristupom, vaš landing page može postati moćan alat za postizanje marketinških ciljeva i maksimiziranje ROI vaših Google Search kampanja.

 

Za još vesti i interesantnih priča posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

Made by Nemanja Nedeljković– Senior Account Manager @Digitizer

Od 2017. godine. sarađujemo sa Digitizerom. Izuzetno precizna i profesionalna saradnja. Vidmo rezultate, a s obzirom na industriju u koju smo uključeni, puno toga zavisi od marketinga koji Digitizer radi. Rezultati se najbolje vide u količini ljudi koja se javi na intervju. Svaki put kada bih nešto sugerisao, Digitizer tim obavezno uvede izmene u prezentaciju. Naravno da ih preporučujem. Vec su preporučeni.

Filip Slijepcevic
Poente Tehcnical
Rating: 10

Od 2020. godine sarađujemo sa Digitizerom. Saradnja je divna i komunikacija opuštena: zahtev dočekaju za razumevanjem i ispunjavaju ekstremno brzo. Kao merljive rezultate vidimo povećan obim posla. Apsolutno i uvek imam slobodu da ovom timu sugerišem svoje mišljenje. Stalno ih preporučujem.

Lenka Jakimovska
Chicago Waffles
Rating: 10

DermaVille ordinacija sarađuje sa Digitizerom od 2023. godine i mislim da su veoma profesionalni. Sve pohvale. Od konkretnih rezultata vidimo više poseta ka našem sajtu. Da, rado preporučujemo Digitizer!

Danijela Ljubojevic
DermaVille
Rating: 10

Sa Digitizerom radimo od 2019. godine, dakle više od 5 godina. Izuzetno sam zadovoljan brzinom kojom se odgovara mojim nalozima poslatim Digitizer timu. Konkretan rezultat saradnje sa Digitizerom je da mi je web stranica uvek sređena i blagovremeno ažurirana. Sloboda sugerisanja rešenja i razmena mišljenja je od samog početka važila u mom odnosu sa Digitizerom i to je osnova naše saradnje koja postoji i danas posle 5 godina saradnje. Apsolutno bih preporučio drugim kompanijama usluge Digitizera, i to i činim uvek kada mi se ukaže prilika.

Dino Jusufovic
Jusufović & Partners
Rating: 10

S kompanijom Digitizer saradjujemo duže od 5 godina. Saradnja je vrlo pozitivna i produktivna, dobro organizovana i dovodi do postizanja uspeha. U našoj saradnji s Digitizerom vidimo konkretni napredak, posebno u povećanju broja pratilaca na društvenim mrežama, kvalitetnim objavama i korisnim sugestijama za bolju vidljivost naše kompanije. Imamo slobodu da izrazimo svoje mišljenje i sugestije, a Digitizer tim to veoma poštuje i uzima u obzir. Otvoreni su za preporuke i zajedničkim snagama radimo na unapredjenju saradnje. Vrlo rado preporučujemo kompaniju Digitizer. Digitizer tim je divan, saradljiv i uvek odgovori na sve naše zahteve u što kraćem roku.

Marijana Kuzmanovic
Sineks Medical
Rating: 10

Sa Digitizerom sarađujemo od, mislim, samog osnivanja firme Digitizer 2014. god. Divna, dugogodišnja saradnja u kojoj nam tim Digitizera uvek izlazi u susret da ispuni sve naše zahteve u rekordnom roku. Divne ideje i veoma ljubazni saradnici. Sarađujući s Digitizerom uspeli smo da naš sajt podignemo na viši nivo, na društvenim mrežama veči broj ljudi koji nas prati i veći broj klijenata u našim maloprodajnim objektima. Osećam slobodu da Digitizeru sugerišem svoje mišljenje oko saradnje i oni to uvažavaju. Digitizer je kompanija koju preporučujem svima koji žele ozbiljne saradnike. Predivan kreativan tim koji osluškuje vaše potrebe i želje i pretvori ih u stvarnost.

Mira Suhanski
Parfimerija Diva
Rating: 10

Sa Digitizerom sarađujemo od 2021. godine i pokazali su kao tim da su jako odgovorni, pouzdani i stručni. Pružili su nam profesionalan odnos od starta saradnje sve do danas. Rezultati su konkretni i merljivi. Preporučujem!

Slobodan Stamenkovic
Info Point
Rating: 10

Egrokorr trade i Digitizer sarađuju malo više od 5 god. Naše iskustvo je u jednoj reči: ODLICNO! Konkretne rezultate koje vidimo su mnogo veca posećenost sajta, samim tim i puno novih klijenata. Odavno ih preporučujem i nastaviću!

Marija Perovic
Egrokorr Trade
Rating: 10

Sarađujemo sa kompanijom Digitizer od 2015. godine. Prepoznali smo da su dostupni, ljubazni, spremni za saradnju. Konkretno smo najzadovoljniji sa uslugom Google ads – povećan nam broj poziva direktno sa website-a. Saradnja je korektna i jako smo zadovoljni. Preporučila bih i već preporučujem Digitizer svim kompanijama kojima trebaju njihove usluge.

Bojana Kralj
Message Advertising
Rating: 10

Sa Digitizerom sarađujemo od 2018. godine, od našeg osnivanja. Smatram dosadašnju saradnju savršenom, sa izuzetnim rezultatima. Digitizer rado i uvek preporučujem svim kompanijama.

Igor Vidovic
AirSoft Polygon
Rating: 10

Digitizer i Bianconerri oduvek sarađuju. Fenomalna komunikacija i saradnja, a vidimo rezutlate kao što bolje nalaženje i bolji pregled naše web stranice. Vrlo rado preporučujem usluge Digitizera svima.

Sanja Topic
Bianconeri - Sanja Topic
Rating: 10

Sarađujemo odlično duže od godinu dana i rezultat je povećanje klijenata. Rado preporučujem Digitizer kompanijama.

Olivera Radivojevic
Olja Beauty
Rating: 10

ompanija: Iskra sarađuje sa kompanijom Digitizer oko 3 godine. Naše dosadašnje iskustvo je besprekorno, preko svih očekivanja!!! Rezultati su više nego vidljivi. Apsolutno se dogovaramo oko svega, to je jedini način da se postignu vrhunski rezultati. Naravno, uvek ih preporučujemo.

Miljan Rajovic
Ordinacija Iskra M
Rating: 10

Sarađujemo od 2018. godine i koristimo njihovo znanje i iskustvo i uspeli smo da povećamo i vidljivost na mrežama i online prodaju. Uglavnom me razumeju. Uvek su dobra preporuka.

Jelena Simonovic
Baby Plaza
Rating: 10

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  ime i Prezime*
  Email*
  Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
  Broj mobilnog telefona
  Kompanija/Organizacija*
  Website
  Šta je potrebno Vašoj kompaniji/organizaciji?
  Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
  Koje rezultate želite da postignete?


   ime i Prezime*
   Email*
   Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
   Broj mobilnog telefona
   Kompanija/Organizacija*
   Website
   Kog datuma želite da zakažete sastanak?
   U koje vreme?


    ime i Prezime*
    Email*
    Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
    Broj mobilnog telefona
    Kompanija/Organizacija*
    Website
    Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
    Koje rezultate želite da postignete?


    Mobile & Mail.

    Linkovi.