Skip to content

Krajem leta smo pisali o tome da je Google pustio veliki update pod nazivom helpful content update. Sada je Google potvrdio da još jedan, decembarski helpful content update počinje da utiče na rezultate pretrage. Ovaj update je počeo 5. decembra i biće potrebno do dve nedelje da se završi.

 

Decembarski helpful content update

Google-ov helpful content update je trpeo dosta kritika u prethodnom periodu zbog toga što je previše „tih“. Da li to znači da će novim ažuriranjem njegovo delovanje biti uočljivije?

U obaveštenju na Twitter-u stoji: „Helpful content update iz decembra 2022. objavljen je 5. decembra, počinje da postaje vidljiv danas i biće potrebno oko dve nedelje da se u potpunosti pokrene. Poboljšava naš klasifikator i funkcioniše širom sadržaja na svim jezicima. Naša stranica za pomoć objašnjava više.”

 

Korisnici u prvom planu

Da se podsetimo helpful content update je dizajniran da nagradi veb stranice koje su pravljene za ljude, a ne za pretraživače. Odnosno sadržaj je kreiran sa namerom da pomogne ljudima da dobiju najbolji odgovor na upite, a ne da bude što bolje ocenjen od pretraživača. Cilj mu je da podigne sadržaj koji dodaje jedinstvenu vrednost, iznad i izvan onoga što je široko dostupno na drugim sajtovima.

Pored proširenja na sve jezike, ovo ažuriranje sistema može potencijalno uključiti nove signale ili prilagođavanja prethodnih signala. Google kao i obično ne pruža konkretne detalje u vezi sa ažuriranjima sistema rangiranja.

Prema Google-ovoj terminologiji, njihov „sistem“ za rangiranje se odnosi na povećanje Google-ovog algoritma koji stalno radi u pozadini. A „ažuriranje“ algoritma se odnosi na poboljšanja sistema rangiranja.

Ukoliko ste bili pogođeni ovim update-om krajem leta, sada možete očekivati nove promene u rezultatima pretrage. Sa svakim novim ažuriranjem algoritma dolazi šansa da se oporavite od prethodnog ukoliko ste bili pogođeni. Kako će ovaj novi update uticati videćemo uskoro u narednim danima i nedeljama.

 

Za još vesti i interesantnih priča iz digitalnog marketinga posetite našu blog stranu ili zapratite naš Instagram profil.

 

Izvor: searchenginejournal.com

Ako je Vama potrebno Google oglašavanje, obratite nam se na linkove ispod:

Google Search Oglašavanje >
Google Display Oglašavanje >
Google Video Oglašavanje >

Made by Nebojša Radovanović – SEO Expert @Digitizer

Sign Up Now.

Follow.

Chat.

Contact Form.

  Kontakt Forma.

  ime i Prezime*
  Email*
  Da li želite da ostavite broj mobilnog telefona?*
  Broj mobilnog telefona
  Kompanija/Organizacija*
  Website
  Šta je potrebno Vašoj kompaniji/organizaciji?
  Da li znate koje rezultate želite da postignete?*
  Koje rezultate želite da postignete?


  Mobile & Mail.

  Back To Top